Tilbake
Stillas

Stillasmontør Svein Bjørnstad

I kantina inne hos Fosby Stillas sitter det en munter gjeng og spiser kake. De markerer at Svein Bjørnstad har sin siste arbeidsdag før han, etter 28 år i Fosby, går av med pensjon. Det mimres og spøkes og stemningen er munter og god.

Skrevet av
Publisert
2.6.21

Startet i 1993

I begynnelsen, tilbake i 1993, jobbet Svein som tillkallingsmontør. Men etter hvert som stillas-tjenestene i Fosby utviklet seg, ble han fast ansatt i 1996. Da var de bare 2-3 mann og måtte ofte låne folk fra andre Fosby avdelinger på større jobber. Svein forteller at da han begynte var han med på en jobb helt oppe i Grue kommune. Torp Mekaniske Verksted hadde fått jobben med å montere aluminiumsdekke og gangbane på Sandstad bru. Svein og kollegaene monterte hengestillas under brua som kunne rulles bortover. "-Det var en veldig morsom og utfordrende jobb", mimrer han.  

Variert hverdag

Svein forteller at han har trivdes godt. Det har vært en veldig variert arbeidshverdag, alt fra små dagsjobber til store prosjekter på blan andre FREVAR og Norske Skog Saugbrugs. "- I denne jobben får man kjørt mye rundt og vært steder man vanligvis aldri ville ha dratt til. Man blir godt kjent i Østfold," smiler han.

"-Men det er klart at det er ikke like idyllisk i 25 minusgrader og snø, som når det er sol og sommer.  I fjor sommer opplevde jeg den varmeste dagen i min tid i Fosby. Det var på en jobb i Skjeberg. Det var sol fra skyfri himmel og helt vindstille. Gradestokken viste 45 grader. Det var for varmt."

HMS

Sikkerheten har alltid vært i varetatt. Svein har aldri vært innblandet i eller hatt noen ulykker eller nesten ulykker. "- Det er alltid en risiko å jobbe i høyden slik vi gjør. Men hvis man er forsiktig og gjør jobben grundig, unngår man å skade seg selv eller andre. Hovedoppgaven vår er å lage en trygg arbeidsplattform for håndverkerne." Han forteller at det var bra når man begynte med hjelm og vernesko. Det har redusert "småskadene" som når man skaller i stillaset eller glipper stillas eller verktøy ned på foten. I tillegg har påbudet om sikkerhetssele kommet de siste årene.

Mer tid til kona og hytta

Svein gleder seg til å få mer tid til å slappe av på hytta med kona. "-Det er deilig å gi seg i arbeidslivet mens man fremdeles har helse og kroppen i forholdsvis god form. Da har man større mulighet til å nyte pensjonisttilværelsen." Sier han med et lurt smil og legger til at kona også har gått av med pensjon, så de skal få mye god kvalitetstid sammen fremover.  

Det er mye erfaring som forsvinner når Svein slutter, men han har overført mye av sin kompetanse og erfaring videre til sine kolleger. Vi takker for den gode jobben han har lagt ned i Fosby i til sammen 28 år, og ønsker ham en fantastisk fin pensjonisttilværelse.  

Interesse-organisasjoner

Opplæringskontoret for service og samferdsel SA
OKAB
SfS BA
Sarpsborg Næringsforening
https://www.norskutleieforening.no/
SEF
PLF
NHO
KL_kranutleieer
MEF
Miljøfyrtårn
NAF

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få gode tilbud på mail. Har du en oppgave du trenger å få løst? Ta kontakt, så hjelper vi deg etter beste evne.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Laster...