Blogg
26/3/19

Lærlinger er en ressurs

Det er mange gode grunner til hvorfor man bør ha lærlinger i bedriften om man har mulighet til det.

Lærlinger kommer rett fra skolebenken og vil ta med seg ny kompetanse inn i bedriften, som “den eldre garden” forhåpentligvis setter stor pris på. Det er også en utmerket mulighet til å rekruttere ny arbeidskraft. En lærling er vanligvis i bedriften i to år, og i løpet av de to årene blir dere gjensidig godt kjent med hverandre, og etter endt læretid ender ofte mange bedrifter opp med å tilby lærlingen fast jobb.

For de mer erfarne i bedriften vil lærlinger føre til en ny mulighet for utvikling, nemlig rollen som faglig leder eller instruktør. Dette kan være attraktivt for de som ønsker seg en ny utfordring!

Lærlinger i Fosby

Fosby er godkjent som lærebedrift i flere fag. Vi trenger lærlinger, og vi ønsker minst fem prosent lærlinger i alle fag. Det har hittil vært enkelt å få tak i maskinførerlærlinger, men ikke fullt så enkelt i stillasfaget, samt kran- og løftefaget. Derfor satser vi nå litt ekstra på å prøve å nå ut til de som skal velge utdanning. Blant annet var vi en tur på utdanningsmessa “Vi bygger Norge” på Greåker vgs i februar. Der stilte vi med mobilkran som elevene kunne få styre litt, pluss at de kunne prøve seg på litt enkel stillasbygging.

Vårt motto er at alle kan bli både stillasbyggere og kranførere, og vi håper å kunne få inn flere unge i bedriften etter hvert!

Tilbake

Mobil:
Epost:
Interesseorganisasjoner
Interesseorganisasjoner
Godkjenninger
Laster...