Tilbake
Blogg

Lærlinger er en ressurs

Det er mange gode grunner til hvorfor man bør ha lærlinger i bedriften om man har mulighet til det.

Skrevet av
Publisert
26.3.19

Lærlinger kommer rett fra skolebenken og vil ta med seg ny kompetanse inn i bedriften, som “den eldre garden” forhåpentligvis setter stor pris på. Det er også en utmerket mulighet til å rekruttere ny arbeidskraft. En lærling er vanligvis i bedriften i to år, og i løpet av de to årene blir dere gjensidig godt kjent med hverandre, og etter endt læretid ender ofte mange bedrifter opp med å tilby lærlingen fast jobb.

For de mer erfarne i bedriften vil lærlinger føre til en ny mulighet for utvikling, nemlig rollen som faglig leder eller instruktør. Dette kan være attraktivt for de som ønsker seg en ny utfordring!

Lærlinger i Fosby

Fosby er godkjent som lærebedrift i flere fag. Vi trenger lærlinger, og vi ønsker minst fem prosent lærlinger i alle fag. Det har hittil vært enkelt å få tak i maskinførerlærlinger, men ikke fullt så enkelt i stillasfaget, samt kran- og løftefaget. Derfor satser vi nå litt ekstra på å prøve å nå ut til de som skal velge utdanning. Blant annet var vi en tur på utdanningsmessa “Vi bygger Norge” på Greåker vgs i februar. Der stilte vi med mobilkran som elevene kunne få styre litt, pluss at de kunne prøve seg på litt enkel stillasbygging.

Vårt motto er at alle kan bli både stillasbyggere og kranførere, og vi håper å kunne få inn flere unge i bedriften etter hvert!

Interesse-organisasjoner

Opplæringskontoret for service og samferdsel SA
OKAB
SfS BA
Sarpsborg Næringsforening
https://www.norskutleieforening.no/
SEF
PLF
NHO
KL_kranutleieer
MEF
Miljøfyrtårn
NAF

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få gode tilbud på mail. Har du en oppgave du trenger å få løst? Ta kontakt, så hjelper vi deg etter beste evne.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Laster...