Tilbake
Administrasjon

En nestor i Fosby går av med pensjon

Etter over 30 år med den gule logoen på brystet legger Frank Martinsen arbeidsklærne fra Fosby på hylla for godt. Det har vært 30 år med oppturer og nedturer, gleder og utfordringer, men en ting er sikkert; Hadde han kunne velge hadde han valgt akkurat samme arbeidsgiver og arbeidsoppgaver igjen.

Skrevet av
Publisert
18.2.22

Frank sin første kontakt med Fosby var på slutten av 80-tallet da han ble engasjert av Fosby Park Maskiner i Iseveien for å bygge det første Tøffe-toget som skulle brukes på 17. Mai av HA-BO-NA korpset. Det bestod av en liten minitraktor fremst og 3 vogner bak. Nye regler om at alle vognene måtte ha brems gjorde jobben litt mer utfordrende, men med eget design av en kollega kunne de levere et trygt og sikkert tog fra seg.  

Etter et par år ble Park Maskiner lagt ned og for Frank gikk veien videre til stillas. To år etter at han begynte som stillasemontør ble han mer involvert i kontorarbeidet og kundemottaket for stillas og lift. Da virksomhetsområdene i 2012 ble delt inn egne selskaper ble Frank daglig leder for Fosby Stillas.Den rollen hadde han helt til han i 2017 ønsket litt mindre ansvar. Men Frank var ikke helt klar for pensjonistlivet ennå. Han valgte å ta ut AFP og kombinerte det med en 50% stilling som rådgiver på salg. De siste årene har han vært høyt og lavt å se i Klokkergårdveien som vaktmester og alt-mulig-mann, ikke minst under byggingen av våre nye lokaler.

“Det har vært en morsom reise, mye hard jobbing og en enorm utvikling.”

Det har vært en enorm utvikling gjennom årene. Ikke bare har Fosby vokst kraftig i antall ansatte og omsetning de siste årene, men innenfor helse, miljø og sikkerhet har det virkelig blitt gjort et løft. Det har blitt mer fokus på arbeidstagers trygghet og Frank innrømmer med et glimt i øyet at det har tatt litt tid å venne seg til å bruke personlig verneutstyr, men ser absolutt at det er bra og nødvendig for å hindre ulykker.

Selv har Frank holdt seg frisk og skadefri gjennom hele yrkeslivet, og den gode formen tar han med seg inn i pensjonisttilværelsen.

Pensjonistlivet blir ingen hvilepute

Frank og kona har kjøpt seg leilighet og skal flytte inn i slutten av april. Sønnen Stig Anders skal overta huset og det har han tenkt å totalrenovere. Da må selvfølgelig pappa Frank bidra med sine håndverkskunnskaper.  

Hyttene krever også sitt av vedlikehold, både den ute i Torsneskilen og familiehytta i Eggedal. Kanskje blir det litt tid til jakt også, smiler han lurt.  

Vi takker Frank for hans gode humør og engasjement i Fosby og ønsker han lykke til med pensjonisttilværelsen.  

Interesse-organisasjoner

Opplæringskontoret for service og samferdsel SA
OKAB
SfS BA
Sarpsborg Næringsforening
https://www.norskutleieforening.no/
SEF
PLF
NHO
KL_kranutleieer
MEF
Miljøfyrtårn
NAF

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få gode tilbud på mail. Har du en oppgave du trenger å få løst? Ta kontakt, så hjelper vi deg etter beste evne.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Laster...