Vårens første utdeling fra FOSBY-fondet

Vi fikk inn til sammen 15 søknader til FOSBY-fondet denne våren, og som vanlig var det ikke en lett jobb å velge ut noen. Alle som søkte hadde gode grunner til hvorfor nettopp de skulle motta midler, men vi måtte altså plukke ut noen. Og den første, som fikk den største potten denne gang, er Glenghuset – som trengte støtte til nytt lysanlegg.

Kulturhuset Gleng er en politisk og livssynsnøytral medlemsforening som har som formål å skape et bredt kulturtilbud i Sarpsborg. (Fra nettsidene deres.) De arrangerer alt fra konserter til kunstutstillinger og standup, og har i tillegg en egen festival – Glengfestivalen.

Deres økonomiske fundament er kommunal støtte, sponset husleie (huseier er Betongbygg AS) og sponsorer.

Pål Antonsen mottar sjekk fra Jon Fosby. Bilde.

For å holde driften i gang og utgiftene nede er de nødt til å drives av frivillig innsats, og daglig leder Pål Antonsen forteller at da det 15 år gamle lysanlegget tok kvelden rett før jul var det et stort spørsmål om hvordan de skulle få midler til et nytt. Noe ble samlet inn via en innsamlingsaksjon, noe kom inn som gaver, og så valgte FOSBY-fondet å bidra med 30 000,-.

Vi håper dette kan hjelpe dem videre i driften, og at Glenghuset kan fortsette å være en viktig bidragsyter til kulturlivet i fylket i lang tid framover!

Pål Antonsen mottar sjekk fra Jon Fosby. Bilde.

De neste vinnerne presenteres fortløpende.

Ønsker du å søke FOSBY-fondet om midler? Neste søknadsfrist er 1. september, og du kan se hvordan du søker her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.