Tilbake
Stillas

Tak over Tak

Fosby Stillas har denne høsten hatt stor etterspørsel på Tak over tak. På grunn av ustabilt høstvær har flere og flere håndverkere fått øynene opp for denne løsningen. I stedet for å måtte bruke tid på trekke presenning av og over bygningen hver gang man kommer eller skal hjem, kan man nå bruke tiden på å gjøre ferdig bygget på kortere tid. I tillegg arbeider man beskyttet for vær og vind.

Skrevet av
Bjørn Bergh
Publisert
27.11.20

- Vi har gjort noen investeringer som gjør at vi kan tilby skreddersydde løsninger til kundene våre, forteller prosjektleder Bjørn Bergh hos Fosby Stillas. Dette gjør at vi kan være fleksible ut fra hva kundenes behov er.  

En av kundene som har fått øynene opp for Tak over tak er Park & Anlegg ved prosjektleder Kai Erik Pedersen. Han har på oppdrag fra Forsvarsbygg fått jobben med å bytte taket på den Gamle Arresten på Fredriksten Festning i Halden.

  • På denne årstiden er ikke slike jobber de mest enkle å utføre da været varierer veldig. Da måtte vi tenke nytt og tok kontakt med Fosby Stillas for å høre mer om Tak over tak, forteller Kai Erik.

Han forteller at han er veldig positivt overrasket over løsningen. - Dette er et veldig gammelt bygg og det er viktig at det ikke blir utsatt for fukt under renoveringen. Ved å sette opp tak over tak og krympeplast rundt har vi fått muligheten til å sette på varme inne også. Vi er avhengig av å få heist materiale og utstyr opp på taket underveis og da er det fint at dukene i taket er fleksible slik at det går an å dra dem litt til side for å få inn det vi trenger.  

Et slikt prosjekt hadde ellers vært utfordrende å gjennomføre på denne årstiden.  

Dette er tak over tak

Stillas bygges rundt bygget, takkonstruksjonen festes til stillaset og bygges over eksisterende tak. Deretter trekkes det PVC-duker over takkonstruksjonen som gjør at konstruksjonen blir tett.

  • Tak over tak benyttes over konstruksjoner man ikke ønsker skal bli utsatt for vind, regn og snø.
  • Tak over tak kan kombineres med krympeplast for å gjøre konstruksjonen helt tett ved fyring.
  • Tak over tak gjør det mulig å få løftet opp for eksempel takstein ved at duken blir dratt av for inn heising / ut heising og dratt på når jobben er utført.  
  • Tak over tak er kostnadsbesparende, tidsbesparende og skaper bedre arbeidsforhold for håndverkerne.

  • Dialogen med Bjørn i Fosby Stillas har vært god gjennom hele prosjektet og de har løst de utfordringene vi har støtt på underveis. Prismessig har denne løsningen også vært gunstig, sier Kai Erik med et smil og legger til at han absolutt anbefaler andre å ta kontakt med Bjørn i Fosby Stillas angående Tak over tak.

Interesse-organisasjoner

Opplæringskontoret for service og samferdsel SA
OKAB
SfS BA
Sarpsborg Næringsforening
https://www.norskutleieforening.no/
SEF
PLF
NHO
KL_kranutleieer
MEF
Miljøfyrtårn
NAF

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få gode tilbud på mail. Har du en oppgave du trenger å få løst? Ta kontakt, så hjelper vi deg etter beste evne.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Laster...