Tilbake
Kran

Ny spesialtransport fra Slåttland

Natt til torsdag beveget den nesten 200 meter lange kolonnen seg mot Sarpsborg. En modul på 6x6,5x10 meter og 48 tonn la natt til torsdag ut på førsteetappe av det en nesten kan kalle en verdensomseiling.

Skrevet av
Morten Opsahl
Publisert
8.10.20

Fosby Kran gjennomførte spesialtransporten fra Slåttland Mekaniske Industri på Rudskogen, til Hafslund kai i Sarpsborg. Klokken 23.00 eksakt, beveget den nesten 200 meter lange kolonnen seg mot Sarpsborg. Den besto av én bil med lasten på, i tillegg til seks følgebiler, to politibiler og fem biler fra Omexom, OneCo og Relacom.

Vi har en moderne og fleksibel hengerpark med trekkvogner og hengere til forskjellige formål, og Slåttland sine moduler er av de desidert største som Fosby Kran transporterer. Ronny Bremtun, med mer enn 10 år bak rattet har lang erfaring fra slike oppdrag og setter seg godt forberedt inn i den store bilhytta.

Lasten måler 6x6,5x10 meter, har en vekt på nesten 50 tonn er et produkt av tett på 10.000 arbeidstimer og nesten et års arbeid på Slåttland. Det er ikke første gangen at Slåttland leverer prosjekter i denne størrelsen og oppdraget har bestått av alt fra engineering, arbeid i svartstål, hvitt stål, produksjon av alle deler, sveising og montering.

Prosjektleder i Slåttland Nils Petter Krosse og teamet av stålarbeidere, ingeniører, spesialsveisere, elektrikere og montører, er stolte av å kunne sende produktet til en stor lokal kunde. Reisen for selve farkosten vil være Sør-Amerika med en forventet frakttid mellom 6–8 uker.

Stengte riksveien

Kolonnen som gikk som nevnt natt til torsdag, ned riksvei 22 fra Rudskogen. Der er det flere ledningsnett med tele og strøm som måtte løftes opp eller tas ned for at lasten, som målte nesten 7 meter på det høyeste, skulle komme forbi.

Mannskap fra politi, veivesen og el- og mobilselskap var samlet til brifing et par timer før avreise. Sikkerhet, smidig kjøring og det å være til så lite hinder som mulig er viktig. Riksvei 22 var stengt deler av natten, men med god planlegging og effektive folk gikk dette både raskt og uten problemer.

Film fra transporten

Interesse-organisasjoner

Opplæringskontoret for service og samferdsel SA
OKAB
SfS BA
Sarpsborg Næringsforening
https://www.norskutleieforening.no/
SEF
PLF
NHO
KL_kranutleieer
MEF
Miljøfyrtårn
NAF

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få gode tilbud på mail. Har du en oppgave du trenger å få løst? Ta kontakt, så hjelper vi deg etter beste evne.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Laster...