Løft av Multidocker på Borregaard

Fosby Kran, løft av Multidocker på Borregaard. Bilde
Foto: Rolf Nilsson, Multidocker

I førsten av mars bisto vi Borregaard med å få på plass en splitter ny Multidocker på kaia på Melløs. En Multidocker kan beskrives som en veldig stor hybrid mellom en portalkran og en gravemaskin, og den skal brukes til å losse og laste på båter – hovedsakelig salt, flis og tømmer.

Multidockeren har en “innvendig” høyde på ca 5 meter, noe som betyr at vogntog kan få plass under den.

Vi var med under hele monteringsjobben (tok en ukes tid), og løftet på plass understell på nærmere 50 tonn, vogna på ca 27 tonn, arm på ca 20 tonn, pluss 17 tonn med motvekter. Selve løftearmen har en rekkevidde på hele 30 meter, så det er en skikkelig kraftkar de har der!

Her er noen bilder fra monteringsjobben:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.